diumenge, 22 de novembre del 2009

ARA VE NADAL, MATAREM EL....

Fa uns dies, el portal d’internet E-Notícies es feia ressò d’una notícia apareguda al diari espanyol La Razón, segons la qual “El Consell Escolar de Catalunya (CEC) vol que les vacances tinguin un nom laic i en aquest sentit aposta per substituir el ‘Nadal’ i la ‘Setmana Santa’ per ‘vacances d’hivern’ i ‘de primavera".
La raó que al•leguen és ‘permetre un primer pas cap a una distribució més racional dels períodes lectius i de descans’. El conseller Maragall ha de decidir si aplica o no aquests canvis.
En les pròximes setmanes, segons va anunciar la conselleria, s’elaborarà un esborrany de decret en el qual, a més de pronunciar-se sobre aquest nou sistema de nomenclatura, decidirà si avança el curs escolar una setmana al setembre i ofereix a canvi una setmana ‘blanca’ al febrer. "La immigració i la multiculturalitat de les aules són factor clau per a aquest canvi de nom, segons els membres del Consell Escolar”.
Per no arribar tard pel fet que l’actualitat em passi al davant, m’agradaria fer un parell de comentaris sobre aquesta notícia. Primer de tot, no entenc aquesta fixació que sembla que alguns dels nostres governants tenen cap a tot allò que, per a ells, fa “ferum” de cristià, no entenc aquesta mena d’obsessió posttraumàtica que els fa ser més controladors i inquisitius que aquells que en temps passats —i no tan passats— van cometre autèntiques atrocitats en nom de les creences religioses. I tampoc no acabo d’entendre com alguns dels nostres governants presenten una actitud obertament hostil cap a una Església com la catòlica i, en canvi, adopten actituds molt més laxes cap a creences com la musulmana, que sovint estan força allunyades dels preceptes de la Carta dels Drets Humans.
Segon comentari: sembla ser que aquests governants estan enlluernats per la gran França laica i el seu sistema educatiu. Sembla ser que no recorden els disturbis que van ocórrer l’any passat a alguns suburbis del país gal. A més a més, s’omplen la boca de paraules com “a Europa ja fa temps que ho fan...”, com dient-nos “no sigueu antics i retrògrads”. No es recorden que Europa no només és França. Per cert: a França, no es pot anar amb vel a les escoles. Què en pensen els nostres governants, d’aquesta mesura? I, si tant es volen comparar amb Europa, ara que el govern diu que s’ha d’igualar l’IVA dels habitants de l’estat espanyol amb el d’alguns països europeus, també en podrien igualar els sous base, o les prestacions socials, no?
El dia 25 de desembre és festiu perquè és Nadal, el 26 perquè és Sant Esteve, el dia 6 de Gener perquè és el dia de reis, i per Setmana Santa és festa perquè és Setmana Santa. Si no els agrada, que els converteixin en laborables.
Per acabar, m’agradaria fer esment a dos comentaris irònics que va suscitar l’esmentat article al portal E-Notícies: “I el conseller de política territorial i obres públiques passarà a dir-se: Joaquim Festes d’Hivern?”, i un altre, que proposava que el Nadal es digui “Dies fantàstics del Corte Inglés”.
Publicat a l'Hora Nova el 27/11/2009

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que tenen és por dels catòlics perquè tenim una frase que no entenen: "la veritat os farà lliures". Ni diuen la veritat ni deixen practicar la llibertat. La seva veritat és l'eco-progre-pijotisme. Els comentaris del final del teu escrit són molt oportuns...
Àngel Grau

Pere ha dit...

No tenen cap mena de vergonya!! Aquesta gent ens porta al precipici. Aquí i tothora un llop és un llop i un xai és un xai. Si nosaltres no respectem el que és nostre desprès no anem pel món demanant que els altres ho respectin. Gran article!