dimecres, 9 de novembre del 2011

PACTE FISCAL

El Pacte Fiscal és sinònim de més polítiques socials i d’un estat del benestar més fort.
En 1 minut:

CiU és l’única força que defensa un Pacte Fiscal per a Catalunya que posi punt i final a un
insostenible dèficit fiscal que ens pren anualment 16.000 milions d’euros que en l’actual situació de crisi econòmica, amb persones i famílies a Catalunya que ho estan passant molt malament,permetria incrementar la despesa en polítiques socials i reforçar el nostre estat del benestar.

Mentre CiU defensa un Pacte Fiscal per a Catalunya, PP i PSOE volen seguir condemnant
Catalunya al dèficit fiscal. Els dos grans partits estatals ja han anunciat que no volen que Catalunya
pugui disposar d’un nou model de finançament que li permeti disposar dels recursos que genera.

El tripartit va deixar com a herència l’any 2010 un dèficit de 8.350 milions d’euros que va deixar les finances públiques al límit de la fallida. Per sortir d’ aquesta delicada situació el nou Govern es va veure obligat a aplicar uns ajustos econòmics per valor de 2.680 milions. Si Catalunya hagués disposat del Pacte Fiscal i dels 16.000 milions que cada any es perden, no haguéssim arribat a aquesta situació límit i, per tant, tampoc hagués calgut fer cap d’aquests ajustos econòmics.

Amb el Pacte Fiscal no només ens hauríem estalviat els ajustos, sinó que encara tindríem diners per destinar a les polítiques socials. Doblar les ajudes a les persones en situació de dependència costa 500 milions, doblar les pensions i prestacions socials 580 milions, doblar les beques per a estudiants costa 35 milions...amb el Pacte Fiscal totes aquestes millores socials serien perfectament assolibles.

Mentre PP i PSOE volen abocar-nos cap a un model de col•lapse econòmic com el de Grècia, el Pacte Fiscal en condueix cap a un model de progrés i benestar com el de Suècia.

Cal que Catalunya tingui força a Madrid per demanar un Pacte Fiscal que li permeti disposar dels recursos per poder cobrir totes les seves necessitats en polítiques socials. CiU és aquesta força central que ha d’aglutinar tot el catalanisme i que defensarà els interessos de Catalunya a Madrid.

La dada

Afegir un nou hospital a la xarxa sanitària catalana té un cost aproximat de 100 milions d’euros. Si disposéssim dels 16.000 que anualment perdem en forma de dèficit fiscal, podríem construir a Catalunya 160 nous hospitals.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla a mí, que CiU no és l'única força política que vol el pacte fiscal...
A més em fa gràcia que anomenis els hospitals que es podrien construir, quan CiU ha estat el primer partit en retallar en aquest sector.

Marc. ha dit...

Tens raó, no són els únics que el defensen, però es que a cas et molesta que CIU el defensi?

Et recordo que el tripartit va tancar el torn de nit dels C.A.P de Peralada, Figueres, Llançà, l'Escala....
Es indiscutible que per la supervivència del sistema s'ha de retallar entre un 10% i un 20%, com ho pots fer amb un pressupost finalista en un 90% sense tocar educació, sanitat o seguretat, impossible.

Un exemple: S'haurien de SUPRIMIR DEL TOT 17 vegades la conselleria de cultura per arribar als números de la retallada de Sanitat.

G99981 ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Marc. ha dit...

Tot el que dius ho hauries de demostrar, i sobretot signar. Escampar merda és gratuït,i fer-ho sense donar la cara ni responsabilitzar-se de les paraules tambè. Detecto molta bilis, molta ràbia, molt odi i sobretot molt poca coherència o memòria.
Si no et sap greu, esborro tots els comentaris anònims, ja que el gestor del blog és el responsable de les publicacions que hi figuren.

Herr Vouillamoz ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.